Недарма Свята Церква присвятила преподобній Марії Єгипетській п’яту неділю Великого посту. Адже її приклад є торжеством Божественної сили і людської любові, що відгукнулася на поклик Божий і принесла достойні плоди отриманого дару покаяння. Ні для кого не є секретом, яке порочне життя проводила ця жінка до моменту, коли не зіткнулася сам на сам з жахом власної гріховності і вже не змогла такою залишитись далі.

Разом з тим, ми повинні розуміти, що блуд не замикається лише рамками тілесного пороку. Блуд полягає в тому, що цілісність людської любові та й особистості зокрема роздроблюється на дрібні деталі і людина втрачає властивість по-справжньому полюбити одного Бога і одну людину всім серцем, всією душею, всіма силами, всіма фібрами тіла. Це все відбувається через те, що людина свою волю, почуття, силу розпорошує на речі не достойні любові і перетворюється, на свого роду, ідолопоклонника.

Приклад прп. Марії Єгипетської застерігає нас від цієї гріховної екстравертивності і, разом з тим, наповнює надією, що «все можливо в Христі, Який нас зміцнює», – як говорить апостол Павло (Флп. 4: 13).

З приводу цієї недільної події у Свято-Покровському храмі звершилася Божественна Літургія, після якої відбулася молебна молитва до преподобної Марії Єгипетської.
Преподобна Мати Маріє, моли Бога за нас!

 

Поширити у соцмережах