Надрукувати
Категорія: Новини

Сьогодні Свята Православна Церква світло торжествує Благовіщення Пресвятої Богородиці. Невимовне Таїнство грядущого втілення Бога-Творця через Діву Марію явилося нам, котрі перебуваємо в темряві гріховного невідання. Незбагненне чудо, про яке святий праведний Іоан Кронштадтський сказав так: «Невмістимий Бог поміщається у чистій утробі Богоотроковиці; безплотний втілюється, безпочатковий отримує початок, неприступний стає приступним, Слово приймає плоть, безкінечно великий применшується і безмежний обмежується».

Син Божий стає Сином Діви і цією жертвою покладається початок нашого спасіння. Будучи абсолютно невдячними і недостойними цього великого чуда, ми все ж дерзновенно пишаємося Дівою Марією, Яка предстала перед Богом як найбільший і єдиний добрий дар людства Йому.

Благовіщення – це свято незбагненної Божої любові до Свого творіння і апогей людської свободи, котра змогла через особу Богородиці Марії своїм смиренним волевиявленням і послухом привести у цей занепалий світ Живого Бога, що так само добровільно віддає Себе задля його спасіння.

У Свято-Покровському храмі, який присвячений на честь пам’ятної події чудесного порятунку вірних Богородицею, особливо люблять Богородичні празники. З нагоди свята Благовіщення Пресвятої Богородиці тут відбулися святкові богослужіння: напередодні ввечері (четвер) звершилося Велике Повечіря з Ранньою, а в сам день – Вечірня з Літургією свт. Іоана Золотоустого, після якої відбувся Молебень до Богородиці. Торжественна радість святкового дня підсумувалася співаним акафістом «Благовіщення Пресвятої Богородиці», якого очолив настоятель храму протоієрей Олександр Трофимлюк. Регентував колективом кліриків декан богословського факультету Київської православної богословської академії Мирончук Олександр Якович.

Поширити у соцмережах

Перегляди: 684