Надрукувати
Категорія: Новини

Сьомого липня Православна Церква шанує народження того, кого Сам Бог Ісус Христос називає «найбільшим з-поміж народжених від жінок» [Лк. 7: 28], – Івана Хрестителя. Якщо звернутися до євангельських сторінок, то опис життя цієї постаті направду захопить нас своєю величчю і незбагненністю. Уже починаючи від зачаття воно супроводжується чудесними подіями, котрі дають зрозуміти, що народжене має неабияку місію від Бога на Землі.

Все життя Івана Хрестителя – це втілення абсолютної, беззаперечної віри і довіри Богові. Він не просто приймає на себе тягар пророчого служіння – він сам стає голосом Божим, через якого лунає заклик до очищення і приготування до прийняття Спасителя у світ. Своїм прикладом святий Іван спрямовує нас до того, щоб самим, якоюсь мірою, ставати предтечами Божого пришестя і Його невидимої присутності у цьому переповненому горем, стражданнями і злом світі. Але перш, ніж це виконати потрібно вийти у пустелю.

Пустеля – це не просто місце, де ніщо не живе; пустеля – це місце пустоти. Таким місцем у нашому житті є власне серце, де так часто буває порожньо і темно. Ось у цю сферу душевної пустелі кожен повинен віддалитися, щоб вичистити її від темряви пристрастей. Тільки таким шляхом особистого переродження ми зможемо допомогти іншим повірити у Христа і явити Його світові.

Святкуючи народження цього земного Ангела, котрий прийшов на землю для благовістя про настання Царства Божого, пам’ятаймо його подвиг і стійкість духу, що повинні послужити нам добрим прикладом і орієнтиром для особистого духовного зростання і зустрічі з Богом.

 

Поширити у соцмережах

Перегляди: 631