Надрукувати
Категорія: Новини

Євангельське читання цієї неділі пропонує дві розповіді про зцілення двох сліпців і німого біснуватого. Здавалося б, що спільного між цими подіями і чому Церква поєднує їх?

Два цих приклади демонструють нам дві сторони розладнаності людської природи – духовної і, як наслідок, тілесної. Взаємопов’язаність одного та іншого являють образи тілесно-незрячих сліпців і духовно-потьмареного одержимістю німого. Тільки усвідомлення цього каліцтва дає підстави Христу звершити справу оновлення творіння через подолання причин і наслідків цієї подвійної розладнаності.

Часто неправильне розуміння церковного життя формує у сучасних людей взаємовиключні думки щодо реалізації свого християнського побуту: від надання переваги виключно духовній складовій, нехтуючи тілесну сторону людського буття, до використання «привілею» бути християнином, обранцем Божим, для задоволення лише матеріальної сфери.

Своїм прикладом чудесного зцілення сліпих і біснуватого Христос закликає, щоб ми належно віддавали шану як духовній, так і тілесній складовій нашої природи. Шукаючи найперше Царства Божого і Його правди, ми не повинні з недбальством ставитися до матеріального як запоруки нашого спасіння. Адже саме через тіло ми маємо можливість реалізувати своє спасіння і проявляти любов до ближнього. Апостол Павло каже більше: «Хіба не знаєте, що ваші тіла – це храм Святого Духа?». То чи належить нам робити його оселею гріха, розпусти і хвороби?...

Нехай ця євангельська розповідь послужить нам добрим прикладом того як потрібно осягати Царство Боже вже у теперішньому житті, користуючись усім, що Господь дам нам у допомогу.

Поширити у соцмережах

Перегляди: 606