Надрукувати
Категорія: Новини

20 березня 2016 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква відзначає Торжество Православ’я. Це свято перемоги над усіма єресями, які існували з самого початку християнства. Останньою єрессю було іконоборство, яке було засуджене на VII Вселенському соборі. На честь великої перемоги відновлення іконошанування і було встановлене окреме святкування, яке дійшло як непересічна подія Вселенської Церкви до наших днів.

Напередодні, у суботу ввечері, протоієрей Олександр Трофимлюк у співслужінні храмового духовенства – протоієрея Ярослава Романчука, протоієрея Сергія Цьоми, священика Михайла Павлюка, священика Андрія Григораша та диякона Богдана Гайдая – звершив Всенічне бдіння, а в неділю – Божественну літургію святителя Василія Великого.

На запричасному священик Михайло Павлюк звернувся до вірян зі словом проповіді на євангельську тему та розкрив зміст і значення святкування Торжества Православ’я.

Наприкінці Божественної літургії був відслужений особливий молебень неділі Торжества Православ’я. Під час молебню присутні у храмі урочисто проспівали "Символ віри". Протоієрей Ярослав Романчук та диякон Богдан Гайдай прочитали послідування молебню та виголосили «Вічну пам’ять» благовірним царям і царицям, великим князям і гетьманам Київської Руси та усім захисникам Православ’я. Також було виголошено «Многоліття» Предстоятелям Православних Церков, митрополитам, архієпископам та єпископам, усьому священичому та дияконському чину, ченцям і всім православним християнам.

Після відпусту настоятель храму привітав присутніх зі святом та закликав не лише радіти, що ми православні, а й жити так як вчить Православна Церква.

Цього ж дня ввечері духовенство храму на чолі з настоятелем звершило вечірнє богослужіння з читанням акафісту Страстям Христовим.

Поширити у соцмережах

Перегляди: 1220