Надрукувати
Категорія: Новини

Нарешті настав той день, коли справдилися усі благі очікування старого людства, обтяженого печаттю гріха, – звільнення від його пут. Людина, яка від моменту першого непослуху аж до здійснення пророцтв щодо пришестя Месії, власними зусиллями вже не змогла подолати ту прірву, яка відірвала її від джерела власного існування – людина відкинула Бога. Вся традиція старозавітної аскези не змогла звільнитися від наслідків екзистенційної відірваності першого Адама і могла лише підготувати підґрунтя для вступу у рамки земного існування Того, Хто б мав у собі ті потуги, які б задовільнили жадане відновлення зв’язку з Богом. Це міг зробити Сам Бог.

Яким же неймовірним чином безмежно люблячий Творець зробив справу нашого визволення від зла і спасіння! Необмежений Бог Сам стає вразливою людською істотою. Повністю проходить етапи розвитку від народження до зрілості, і врешті-решт звершує справу нашого порятунку на Хресті. Ми сподобилися стати очевидцями незбагненної таємниці, де в особі Ісуса Христа зустрічаємо і Бога, і Людину. І ця боголюдськість Христова є для нас містком, ліствицею Якова, що єднає божественне з людським. Як стверджують святі отці: «Бог став людиною, щоб людина змогла стати богом».

Різдво Христове в жодному разі не може розглядатися у контексті громадського свята, справжня суть цього торжества відчутна лише в рамках церковного згромадження, де буде присутнім Сам Бог і навчить нас зачудування цій незбагненній таємниці нового зв’язку, нового завіту.

Хай кожен з нас приготує своє серце, звільнивши його від гріховного залишку і вимостить запашними ділами милосердя, любові і трудом молитви, немов сіном, щоби прийняти в себе Визволитеся світу – Царя Бога Ісуса Христа!

Настоятель Свято-Покровського собору Солом’янського району міста Києва протоієрей Олександр Трофимлюк з усім духовенством щиро вітають парафіян храму з Різдвом Христовим та бажають віри, надії і любові, щоб приступити до різдвяних святкувань з душевною чистотою і для нових зростань на духовному шляху!

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

 

Поширити у соцмережах

Перегляди: 737