Надрукувати
Категорія: Новини

 Є у церковному календарі празники, котрі відбивають дві реальності смислового навантаження – радісну і трагічну. До таких свят можна віднести Вхід Господній у Єрусалим, Усікновення глави Іоана Предтечі, Воздвиження Чесного Хреста та ін. Проте є свята, котрі несуть нам виключно радість. Саме до таких належить сьогоднішнє торжество – Різдво Пресвятої Богородиці.

Протягом стільком віків очікування серед величезної кількості народу нарешті знайшлася Та, Котра від імені всього змученого рабством гріха людства, зуміла дати Богові ствердну відповідь на Його пропоновану допомогу. Ми завдячуємо Марії усім, що трапилося після її: «Я – раба Господня: нехай буде за словом твоїм» (Лк. 1: 38). Її приклад добровільної згоди на підпорядкування волі Божій є виявом найвищої міри людської свободи, яка піднеслася до своїх найкращих якостей.

Таємниця Боговтілення відбувалася завдяки особистому подвигу чистоти і віри Марії, а також її попередників. Адже, якщо ми звернемося до генеалогії Богородиці, то виявимо у цьому ланцюзі цілий ряд богобоязливих людей, котрі в своїй мірі послужили до народження позбавленої особистого гріха Діви і цей висновок абсолютно не применшує особистої боротьби Марії проти наслідків первородного гріха. Вона явилася найкращим плодом, що виник після важких випробувань духовної селекції.

Різдво Пресвятої Богородиці є чудовим підтвердженням того, як правда Божа може втілитися у кожній людині, у кожній сім’ї і наочно демонструє духовне приємство від предків до нащадків. Для нас випадок свв. Богоотців Йоакима, Анни та їхньої дочки Марії – приклад для наслідування і втіха на спасіння.

На честь свята Різдва Пресвятої Богородиці у нашому Свято-Покровському храмі звершилася святкова Божественна Літургія. Після її закінчення відбувся молебень до Божої Матері, в піснеспівах і молитвах якого священнослужителі і парафіяни солом’янської парафії славили родительку нашого спасіння і заступницю перед Богом у бідах і скорботах.

Пресвята Богородице, спаси нас!

Поширити у соцмережах

Перегляди: 685