Надрукувати
Категорія: Новини

Мабуть, немає після Богородиці святого, якого б шанували з такою любов'ю, як святителя Мир Лікійських Миколая Чудотворця.

Попри скупі історичні відості щодо цієї визначної постаті і відсутність яких-небудь богословських праць, святитель Миколай заслужив небачену увагу і любов цілого світу. Це стосується не лише християнського світу, бо його образ святого добродія увійшов і в світську культуру.

У Євангелії говориться про те, що все пройде, що є у цьому світі, а залишиться лише любов. Саме тому святий Миколай є улюбленцем як дорослих, так і, в першу чергу, дітей, бо прикладом власного життя являє справжню любов до ближнього не просто як чесноту, а як принцип самого буття.

Цьогоріч святитель Миколай відвідав і нашу солом'янську парафію, тож, привітавши усіх зі святом, настоятель Свято-Покровського собору протоієрей Олександр вручив пам'ятні і солодкі подарунки присутнім на святковому богослужінні діткам.

У зв'язку з тривалою і надалі пандемією коронавірусу Недільна школа, що діє при храмі, не змогла організувати традиційне святкове дійство, але це не применшило нашої радості, бо ми свідомі і певні того, що молитвами нашого дорогого небесного заступника з Божою допомогою ми зуміємо подолати цю ситуацію.

Іншою радісною подією того дня стало привітання іменинників, котрі носять ім'я на честь святителя, а також клірика Покровського храму диякона Миколая. Отець-настоятель побажав імениннику доброго здоров'я, сімейного затишку і надалі славити Бога своїм сильним голосом.

Поширити у соцмережах

Перегляди: 339