Надрукувати
Категорія: Новини
Традиційно у період Великого посту у православних храмах звершується колективне Таїнство Соборування, хоча його можна здійснювати індивідуально за потреби у будь-який інший період року.
 
Таїнство Соборування ще носить назву Маслосвяття, чи Єлеєпомазання. Зазвичай у людей сформувалося уявлення про те, що це таїнство варто чинити лише у випадку важкої фізичної хвороби, чи, навіть, при смерті.
 
Натомість сутність цієї події полягає у першу чергу в зціленні душі і тіла. Оскільки, більшою мірою, ми звикли власне буття ототожнювати з фізичним існуванням, то відповідно фокусуємо свої турботи і піклування про матеріальну складову нашої істоти, але Таїнство Соборування якраз допомагає нам зрозуміти важливість комплексного зцілення – духа і тіла. Власне, екзистенційні проблеми нашого духа проектуються на матеріальну складову через що фізичне тіло зазнає зовнішніх і внутрішніх впливів, що руйнують її.
 
Невипадково у багатьох прикладах зцілення Христом хворих людей супроводжувалося попередньою умовою покаяння. Звідси покликання таїнства Соборування полягає в тому, що виявити нашу хворобу і спонукати до оновлення власного життя. Для цієї мети воно слугує засобом до спасіння. Це можливо зробити найперше через покаяння, яке реалізується у Таїнствах Сповіді та Євхаристії.

View the embedded image gallery online at:
https://pokrova-sobor.kyiv.ua/novyny/332-tainstvo-soboruvannia.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProId9cd7787645

 

Поширити у соцмережах

Перегляди: 591