Надрукувати
Категорія: Новини

Сьогоднішня неділя присвячена всім святим: шанованим повсюдно, місцевих святих, котрих шанують лише в певному регіоні, а також тих святих, про яких ми нічогісінько не знаємо, оскільки свій подвиг вони звершували перед Богом у простоті звичайного життя.

Для всякого християнина святий є зразком для наслідування, оскільки свій шлях він чи вона пройшли від гріховного життя до висоти євангельського ідеалу. У цьому вони як ніхто солідарні з нами, хоч ми дуже часто досвід святості котроїсь людини протиставляємо власному побуту, вважаючи, що він не може стати площиною для відкриття Бога. Власне, приклад святих показує увесь колорит духовного життя, яке може прорватися у рамки нашої буденності в найнезвичніший спосіб.

Проблема нашої рішучості стати на шлях святості полягає у тому, що ми дуже часто її ототожнюємо з чудотворінням. Проте чудеса ніколи не були основним аргументом на доказ святості людини. Вони є особливими дарами від Бога для людини готової вмістити цей дар і використати на благо ближніх.

Євангельський образ святості явлений у словах апостола Павла, який називає її характеристики: віра, любов, стриманість, терпіння, лагідність, послуг, смирення тощо. Саме до цього нас закликає Євангеліє і кожен з нас в міру своїх можливості і духовного розвитку долучитися до реалізації цих чеснот, щоб наблизитися до задуму Божого щодо нас.

Поширити у соцмережах

Перегляди: 339