Надрукувати
Категорія: Новини

Для багатьох українців 14 жовтня асоціюється з кількома святами. Це і День козацтва, День захисників і захисниць України, але у першу чергу цей день має релігійне значення і пов'язаний з подією, що в християнському календарі отримало назву - Покрова Пресвятої Богородиці.

Історія цього свята розпочинається у X ст. і пов’язане з порятунком Константинополя та Візантійської імперії зокрема від загрози нападу завойовників. За гарячими молитвами мешканців столиці, які перебували недільного дня у Влахернському храмі під час всенічного бдіння, заступництвом Пресвятої Богородиці Константинопіль був врятований.

З самого початку християнства на Київській Русі Божа Матір вважалася покровителькою нашої батьківщини від видимих і невидимих ворогів. Під Її покровом і молитовним заступництвом зростала на рідній землі православна віра.

Наша парафія з особливою радістю звершує святкування цього торжества, оскільки воно є нашим храмовим празником. З нагоди торжества Покрови Пресвятої Богородиці у нашому храмі відбувся ряд урочистих заходів, що розпочався напередодні, у суботу вечором, святковим всенічним бдінням. У сам день свята відбулися водосвяття та торжественна Божественна Літургія.

Після літургійного богослужіння духовенство з мирянами здійснили довкола храму хресний хід, наприкінці якого настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Олександр Трофимлюк привітав усіх з престольним святом і побажав небесного заступництва Божої Матері перед своїм Сином, а нашим Богом Ісусом Христом, щоб за Її безперестанними молитвами кожна людина, кожна українська сім’я і вся Україна сподобилася мирного неба, добробуту і великого духовного і земного процвітання.

Поширити у соцмережах

Перегляди: 237