Надрукувати
Категорія: Новини

У сучасному світі, де панує дух глобалізаційного плюралізму, церковне єдинство видається річчю недоступною. Такому твердження протиставляється особливий духоносний період перших віків християнства. Проте у кожний вік існування Христової віри завжди знаходилися люди, які акумулювали благодать Святого Духа, згуртовуючи довкола себе люд, що прагнув спасіння.

Дивлячись на нинішній стан християнських церков, які поділені конфесійно, і враховуючи внутрішньо церковні суперечки, важко повірити в реалізацію ідеалу єдності, про яке щоразу просимо в євхаристійних молитвах. Разом з тим, у своєму посланні до ефеських християн апостол Павло говорить не про зовнішнє формальне членство та єдність в інституційній церковній структурі, а нашу спроможність включитися у стосунки Отця і Сина. Це плекається якостями, котрі апостол перелічує: смиренням, терпінням, любов’ю.

В рамках земного існування, безперечно, важко досягти ідеалу єдності через панування гріха, котрий працює на розділення, але завжди є можливість стати сприйнятливим для благодаті, що дає вказівки для розбудови Тіла Христового, в чому, власне, й полягає церковність. Тільки в такому випадку вдасться втілити єдинство у єдності віри, хрещення, Господа.

Поширити у соцмережах

Перегляди: 215