Надрукувати
Категорія: Новини

Кожна людина, виправдовуючи свій гріховний стан упадком духовно-тілесних сил і тиском секуляризованого світу, принижує найперше людське достоїнство і завчасно прирікає себе на поразку, навіть не приклавши мінімум зусиль. Сучасна людина не тільки не вірить у Бога, вона вже навіть у людині зневірилася і найперше в самій собі.

Сьогоднішнє свято натомість демонструє нам абсолютно протилежну сторону людських якостей. Людина, яка абсолютно підкоряється волі Божій, не тільки не принижується у категоріях рабської самоідентифікації, а навпаки підіймається на незбагненну велич людської гідності, яку нам відкрив у своїй боголюдськості Господь наш Ісус Христос.

Проієрей Сергій Цьома у своїй сьогоднішній проповіді розкрив перед парафіями ще й іншу сторону цього свята – тему батьківства. Благочестивого і богобоязливого батьківства, яке здатне подолати порочне коло чергових перероджень для нового накопичення родових гріхів і, розв’язавши цей гордіїв вузол, влити у наступні покоління нових сил, що беруть свій початок у Бозі. Такими були батьки Іоана Хрестителя, такими були і батьки Пресвятої Богородиці, і такими ще будуть і є безліч благочестивих сімейств, імена яких відомі і невідомі Христовій Церкві, що приносять достойний плід своєї духовної праці.

Пресвята Діва Марія – не просто символ смирення, віри і правдивого шанування Бога. Богородиця – це свобода, яка звершилася через підпорядкування Вищій волі, не зазнаючи при цьому жодного приниження. Богородиця – це провідник між пропастю гріховного людства і безоднею непізнаваності Божества, що власне веде до його розуміння і, що найголовніше, життя у Нім. Діва Марія – це мати Бога і Мати всім нам.

З таким духовним налаштуванням у нашому Свято-Покровському храмі звершилася святкова Божественна Літургія. Після її закінчення відбувся молебень до Пресвятої Богородиці, в піснеспівах і молитвах якого священнослужителі і парафіяни випрошували у Божої Матері заступництва перед Ним і охорони.

Пресвята Богородице, спаси нас!

Поширити у соцмережах

Перегляди: 712