4 грудня Православна Церква святкує подію Введення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії до Єрусалимського храму.

Згідно з Церковним переданням батьки Діви Марії, праведні Іоаким та Анна, котрі не мали дітей до похилих років, дали Господу обітницю: якщо у них народиться дитя, присвятити його служінню Богу. Коли Пресвятій Діві виповнилося три роки, святі батьки вирішили виконати свою обітницю. Скликавши родичів і знайомих, одягнувши Пречисту Марію в найкращий одяг, зі співом священних пісень, із запаленими свічками в руках, привели її до Єрусалимського храму. Там Богоотроковицю зустрів первосвященик із численним священством. До храму вели сходи із 15 високих сходинок. Маленька Марія, здавалося, не могла сама зійти по цих сходах. Але як тільки її поставили на першу сходинку, вона швидко подужала решту і, підтримувана силою Божою, зійшла на останню. Потім первосвященик увів Пресвяту Діву в храм Господній - у Святе Святих.

З нагоди цього великого дванадесятого свята у Свято-Покровському соборі Солом'янського району міста Києва 3 грудня 2017 року ввечері було звершене урочисте Всенічне бдіння, а в самий день свята – Божественна літургія святителя Іоана Золотоустого.

Настоятелеві храму протоієреєві Олександру Трофимлюку співслужило духовенство парафії.

Після запричасного клірик храму протоієрей Ярослав Романчук звернувся до вірян з проповіддю, в якій пояснив сутність свята та значення події Введення у храм Пресвятої Діви Марії у справі людського спасіння.

Богослужіння завершилось молебнем до Пресвятої Діви Марії, під час якого підносились молитви за Україну, щоб Господь подав нам звільнення від нападу чужинців, мир і перемогу.

Цього дня свій день народження святкує клірик храму протоієрей Сергій Цьома, тож від імені священнослужителів та парафіян настоятель привітав отця Сергія зі святом.

Поширити у соцмережах