24 грудня 2017 року, у неділю святих праотців та 29-ту після П'ятидесятниці, настоятель Свято-Покровської громади протоієрей Олександр Трофимлюк у співслужінні духовенства парафії звершив Божественну літургію, а напередодні, у суботу ввечері, – Всенічне бдіння.

В неділю святих Праотців Православна Церква вшановує пам’ять всіх родоначальників народу Божого від Адама до Йосифа Обручника. Разом з ними згадуються ті, хто проповідував Христа – святі пророки від Самуїла до Захарії та Іоана Хрестителя, а також всі Старозавітні праведники, що були виправдані вірою в прийдешнього Месію. Особливо в службі цього дня оспівуються благочестиві юнаки (отроки) – Ананія, Азарія та Мисаїл, які вірою погасили силу вогню і перебували посеред нього неначе в холоді, радіючи, будучи зрошеними Духом Святим. Цим вони таємничо прообразували Пресвяту Трійцю і Втілення Христове від Діви, яка і по Різдві залишилася Дівою. З цими святими отроками згадується і пророк Даниїл, який бачив Христа, що йшов як суддя усіх народів, і Діву, що таємничо народила Його.

Звершуючи пам’ять святих Праотців Православна Церква тим самим навчає нас, щоб в очікуванні великого і світлоносного дня Різдва Христового ми роздумували про віру та життя святих і, наслідуючи їх, готували себе, за їхнім прикладом до достойної зустрічі Того, Хто йде з Небес – Господа. Щоб прикрашали свою душу чеснотами і завчасно були готові у славний день Різдва нашого Спасителя достойно зустріти Його зі світильниками віри та з єлеєм добрих справ, з твердою надією на Життя вічне, зі світлим і радісним лицем чистоти й непорочності.

Приємним подарунком для усіх парафіян став виступ дітей, котрі навчаються у недільній школі при Свято-Покровському соборі, присвячений життю і служінню угодника Божого святителя Миколая, Мир Лікійських чудотворця.

Цього разу це було прекрасно підготовлене вертепне дійство, яке завершилося спільним співом популярної української колядки про Святого Миколая, після чого настоятель храму протоієрей Олександр Трофимлюк привітав усіх зі святом і передав від святителя Миколая нашим маленьким парафіянам щедрі гостинці і подарунки.

Цього ж дня ввечері в соборі читався акафіст свята Різдва Христового.

Поширити у соцмережах