Історія людського спасіння сповнена резонуючими подіями: великих подвигів і жахливих падінь. І на цьому   часовому потоці історії явним чи прихованим чином об'являвся Бог. Та людство вже було виснажене до краю тим гріховним станом, до якого себе само привело, а відтак потрібен був хтось ззовні, щоб допомогти йому. І ця зовнішня допомога мала бути неабиякою безликою силою, а Самим Богом.

Чудесним і незбагненим чином Бог знайшов спосіб, яким би вдалося порятувати занепалу людину і світ зокрема - Бог сам стає людиною. В Особі Ісуса Христа ми зустрічаючи Людину, віднайшли Бога. Але для спасіння пошкодженої людини самого втілення було недостатньо, тому Бог іде до кінця - до спасительної смерті, що дарує нам життя. Сьогоднішня п'ятниця особлива в силу тієї події, яка нині згадується і переживається всіма християнами. Бог покладається до гробу і кожен храм перетворюється на гробницю померлого Спасителя.

У Свято-Покровському храмі  кліриками собору на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Трофимлюком були звершені уставні богослужіння Страсної П'ятниці.

 

Поширити у соцмережах