Переддень Різдва Христового носить назву Навечір'я. У цей день зранку у храмах звершується особливе богослужіння з читанням Царських Часів, а ввечері святкове всенічне бдіння.

Після вечірньої служби віряни повертаються до своїх домівок у родинному і дружньому колі смакуватимуть страви, яких традиційно готують у кількості дванадцяти страв, і співають колядки, в яких прославляться народжений Месія Богодитя Ісус Христос.

Цього часу кожен із нас повинен бути вдячний Богу за можливість бути вдома поряд з близькими людьми, згадуючи події двох тисячолітньої давності, коли одній подружній парі, що стала заручницею історичних обставин і опинилася далеко від дому, не знайшлося прихистку у чужому краї.

Ніде не знайшлося місця для жінки, яка от-от мала народити дитину; не знайшлося людини, яка б відкрила своє серце і двері дому для ближнього.

Чи сьогодні і надалі стануть наші доми притулком як для рідних і друзів, так і тих, хто матиме в цьому крайню необхідність? Чи, навпаки, наша оселя стане резервацією для запрошених і бажаних нам? Адже, можливо, серед тих, хто проситиме тепла, води і хліба, прийде втілений Бог?

Поширити у соцмережах