×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: /home/pokrov02/pokrova-sobor.kyiv.ua/www/images/2022/02
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2022/02

Неділя, що передує святу Різдва Христового, носить назву на честь святих отців. Цього дня згадуються усі святі родичі, котрі складають родовід Ісуса Христа – Безмежного Бога, що втілився, прийнявши нашу людськість.

Новий Завіт розпочинається земним родоводом Сина Божого, Який став Сином Людським. З однієї сторони у цьому є певний парадокс, оскільки вказує на незвичність такої можливості, адже який рід може мати Безпочатковий і Необмежений Дух; з іншої – цей Дух приймає нашу матеріальність, роблячись людиною, не втрачаючи власної Божественності. Саме тому Він отримує ім’я «Еммануїл», тобто стає Богом серед людей.

Довгий перелік імен, котрий згадується за сьогоднішнім євангельським читанням, являє нам таємницю Божого Промислу, котра за ширмою людських драм готувала підґрунтя для боговтілення Сина Божого – другої Особи Пресвятої Трійці.

Історія падінь і висот у лицях земних родичів Христа – це водночас абсолютна солідарність Спасителя з долею упалого людства, а також смиренне очікування Самого Бога на готовність людини на взаємність у стосунках. Ця людська участь вилилася в особі Пресвятої Богородиці, котра від імені усього світу волевиявила бажання відновити втрачений з моменту райського падіння стосунок довіри і любові з Творцем.

Разом з тим, цей список продовжується і надалі у кожному слові та акті дії на крок до зустрічі з Христом кожного з нас.

{gallery}2022/02{/gallery}

Поширити у соцмережах