18 листопада 2017 року, в другу річницю упокоєння протоієрея Димитрія Садов’яка, у кафедральному соборі Преображення Господнього міста Коломиї була звершена Божественна літургія та заупокійна літія.

З благословення єпископа Коломийського і Косівського Юліана, Божественну літургію очолив перший проректор Київської православної богословської академії, настоятель Свято-Покровського собору Солом'янського району міста Києва протоієрей Олександр Трофимлюк.

За богослужінням йому співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння протоієрей Василь Мізюк, протоієрей Тарас Мойсюк, штатний священик Свято-Покровського собору на Солом’янці міста Києва ієрей Михайло Павлюк, ієрей Роман Лазарук та диякон Антон Трачук.

Далі духовенством було відслужено заупокійну літію за спочилим протоієреєм Димитрієм.

Після заупокійного богослужіння єпископ Коломийський і Косівський Юліан у співслужінні духовенства звершив панахиду за спокій душі спочилого протоієрея Димитрія біля родинної усипальниці Садов'яків, що на кладовищі села Шепарівці Коломийського району.

В кінці заупокійної молитви архіпастир звернувся до рідних спочилого отця Димитрія та всіх присутніх зі словами проповіді, в якій розповів про вічність душі та майбутні Небесні блага, приготовлені Господом для всіх праведників.

Також єпископ Юліан нагадав про духовний подвиг, основні віхи життя та здобутки отця Димитрія, закликавши постійно молитися за його безсмертну душу.

23 листопада заупокійна Божественна літургія та панахида були звершені в Свято-Покровському соборі Солом'янського району міста Києва. Службу очолив настоятель храму протоієрей Олександр Трофимлюк у співслужінні кліриків цієї парафії, настоятеля Свято-Володимирського патріаршого кафедрального собору міста Києва протоієрея Бориса Табачека, священнослужителів столичних храмів. Щоб пом’янути світлу пам'ять свого духовного провідника на службу прийшла велика кількість парафіян та друзів отця Димитрія.

По закінчені поминальних богослужінь настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Олександр Трофимлюк у своєму прикінцевому слові звернувся до всіх присутніх зі словами вдячності, що прийшли для вшанування світлої пам’яті гідного Христового воїна і сина українського народу, а заразом доброго наставника, чуйної і хорошої людини – протоієрея Димитрія Садов’яка; і закликав, кожного разу переступаючи поріг нашого храму, не забувати згадувати у своїх молитвах за вічний спокій отця у світлі Божественної слави.

Царство Небесне і вічний спокій приснопам’ятному протоієрею Димитрію!

Поширити у соцмережах