На восьмий день після народження первістка юдейский закон передбачав обрізання младенця як символу примирення і вічного завіту людини з Богом. Христос як втілений Бог, але разом з тим, і абсолютна людина через особистий приклад показує образ справжнього смирення і послуху Богові, а також, що немає нічого, що не було б перейняте Ним від людського, окрім гріха.

Разом з тим, обрізання Христове є свідченням того, що ці старозавітні знаки у Ньому набувають своєї кінцевої реалізації і завдяки цьому обрізанням Христа закінчується плотська, видима сторона цього дійства і актуалізується нова реальність – духовна, істинна.

Прямим засвідченням плодів цієї дії Божої слугують численні сонми святих, що є найкращими зразками духовного обрізання. Серед них яскравою зіркою сіяє постать святителя Василя Великого, пам'ять якого ми сьогодні шануємо.

Приємною несподіванкою для парафіян храму був музичний дарунок від церковного хору на чолі з регентом Русланом Перетяжком. Своїми піснеспівами, зокрема колядками і щедрівками, учасники хору привітали віруючих зі святом.

В кінці концерту настоятель солом’янської парафії протоієрей Олександр Трофимлюк від усього духовенства собору також привітав вірян з Господським святом, а також іменинників, які носять ім’я на честь святителя Василія.

Поширити у соцмережах