Для початку великого подвигу людині потрібно спершу підготуватися, запасшись усім необхідним. У духовному житті діють ці самі принципи. Тож, коли людина прагне почати життя за Євангелієм, їй необхідно змінити свій гріховний спосіб життя, відмовитися від шкідливих навиків. Ієрархія цінностей має змінитися: матеріальне поступитися духовному.

В історії про податківця Закхея відбулася ця переорієнтація, оскільки він любив гроші, заробляв, нечесно збагачуючись. Проте, як і в кожній людині, у ньому жевріло те добре, що Бог закладає всякій людині у її серце. Пошук блага привів його до Христа, зустріч з яким змінила його життя.

Одна подія стає визначальною для всієї долі людини чи й цілого людства, адже хтось погоджується у своєму житті дозволити відбутися верховній волі люблячого Бога, Який завжди шукає загублене і прагне його повернення.

Неділею про Закхея Церква вступає у підготовчий період до Великого посту і тому на цьому етапі потрібно відмовитися від лишнього для нашого духовного налаштування. Ця добровільна відмова від надміру матеріального сприяє для виявлення і утвердження у нашій істоті чутливості до духовних речей. Саме тому кожен з нас повинен на прикладі Закхея зробити вибір на користь Христа і зробити це з радістю.

Поширити у соцмережах